Logo konvib-312

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Renson, toch doppen in honingzolder

 

Van: "Remi" <remi.faelli bij pandora.be> Aan: bijen bij cari.be Verzonden: Zaterdag 31 mei 2014 19:32:21 Onderwerp: [bijen] Broed en doppen in hz ondanks renson.

Beste mensen,  

Omdat mijn leraar me net waarschuwde dat de bijen weinig binnenbrengen ondanks hun ijverig vliegen  besloot ik om toch maar even de honingzolders na te kijken. Nectar was er nog meer dan genoeg maar….. Groot was mijn verbazing(ze zitten op Renson) toen ik er broed en doppen aantrof ……gelukkig  geen eitjes. Kijk maar eens naar bijgeleverde foto’s:   

 

renson honingzolder 1

 

renson honingzolder 2

De koningin zat nog altijd waar ze hoorde te zitten namelijk in de rensonruimte en ik ben100% zeker dat die er nog niet uit geweest is want tijdens de doppen inspecties(alle 9 dagen) plaats ik ze altijd in een koninginneklem om ze als laatste handeling terug vrij te laten.   De enige verklaring is dat werksters eitjes verplaatsen zou dit kunnen??? Pfff ik begrijp het even niet meer .     Mvg   Remi.

 

Van: patrick.caesteker bij telenet.be [mailto:patrick.caesteker bij telenet.be] Verzonden: zaterdag 31 mei 2014 19:46 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: Re: [bijen] Broed en doppen in hz ondanks renson.

Beste Remi,

Zou het niet kunnen dat de koninginnenrooster is beschadigd, dat heb ik ook al eens meegemaakt. Het kan wel eens gebeuren dat een rooster beschadigd raakt tijdens het losmaken met een beitel.

Groetjes, Patrick

 

Van: Remi [mailto:remi.faellipandora.be] Verzonden: zaterdag 31 mei 2014 20:14 Aan: bijencari.be Onderwerp: RE: [bijen] Broed en doppen in hz ondanks renson.

Bedankt voor je reactie maar neen dat heb ik meteen gecontroleerd en er mankeert niets aan zeker weten.

Groetjes

Remi.

 

Van: Roger De Vos [mailto:roger.devos3telenet.be] Verzonden: zaterdag 31 mei 2014 20:52 Aan: bijencari.be Onderwerp: Re: [bijen] Broed en doppen in hz ondanks renson.

Remi je zegt gelukkig geen eitjes, als ik de bijgevoegde foto bekijk dan zie ik bij de foto links onderaan eitjes. Dus die koningin kan nog steeds in je honingzolder zitten. gr roger d v

 

Van: infobieenkorf.be [mailto:infobieenkorf.be] Verzonden: zaterdag 31 mei 2014 22:18 Aan: bijencari.be Onderwerp: Re: [bijen] Broed en doppen in hz ondanks renson.

Dag Remi, Het is nog al waargenomen. Het is bekend dat er altijd wel ergens een leggende werkster in het volk kan ziten. Onder normale omstandigheden wordt haar legactiviteit onderdrukt door het koninginnenferomoon, broedgeur... of wordt die zo minimaal gehouden dat het niet opvalt (enkele darren zijn van haar bv.). Boven een moerrooster is die onderukking iets minder en kan ze enkele eitjes gaan leggen. Bljkbaar volgden ook enkele werksters haar en gingen speeldoppen aanzetten (al dan niet belegd met een onbevrucht eitje van haar). Het gaat hier om een zeer beperkte eileg en meestal een tijdelijke toestand, niets om zich zorgen over te maken. Het overgrote deel zit op het feromoon van de moer. Een waarneming die je niet zo dikwijls meemaakt, een ervaring rijker dus :) Groetjes, Marc

 

> > Van: Remi [mailto:remi.faellipandora.be] Verzonden: zondag 1 juni 2014 8:32 Aan: bijencari.be Onderwerp: RE: [bijen] Broed en doppen in hz ondanks renson.

Roger ,

Het lijkt inderdaad zo maar wat je daar echt ziet is de weerkaatslng van het licht in de nog aanwezlge nectar zeker geen eltjes. Ik heb er echt heel goed naar gekeken. Ik hou het dus op de verklaring dle Marc meegaf. Dus inderdaad Marc we zijn weer een ervaring rijker(Op naar devolgende)

Allen bedankt voor jullie reacties.

 

Van: jo van nieuwenhuyze . architect [mailto:infoarchitect-jo.com] Verzonden: maandag 2 juni 2014 9:22 Aan: bijencari.be Onderwerp: RE: [bijen] Broed en doppen in hz ondanks renson.

Bij de voorjaarsoogst merkte ik in mijn honingzolders ook 1 gesloten darrencel aan. Het bij dit ene geval gebleven, en daarom nog zo mysterieus...

Groeten Jo