Logo konvib-312

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Batterij voor oxaalzuurverdamper

 

Van: Remi [mailto:remi.faelli bij pandora.be] Verzonden: maandag 6 oktober 2014 13:03 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Beste mensen,

Zou het mogelijk zijn om een oxaalzuurverdamper aan de praat te krijgen met een batterij lader zoals deze die als bijlage is toegevoegd of heb je daar echt een autobatterij voor nodig? Dit toestel gebruik ik om de waswafels in te smelten.

Groetjes

Remi.

Van: Ronny & Hilde De Vylder - Bauters [mailto:hilderonny bij base.be] Verzonden: maandag 6 oktober 2014 13:18 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: RE: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Dag Remi,

Als uw oxaalzuurverdamper werkt met een gloeikaars uit een personenwagen zou dit in principe moeten lukken. Zo een gloeikaars verbruikt 20 Ampère bij 12 Volt. Echter, hoe kouder, hoe langer het zal duren.

Groeten van Ronny

Van: anton.van.derbeken bij telenet.be [mailto:anton.van.derbeken bij telenet.be] Verzonden: maandag 6 oktober 2014 13:33 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: Re: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Beste Remi, een oxaalzuurverdamper werkt perfect met een dergelijke batterijlader. Een praktische tip: Als je de lader in een fruitkistje zet kan je ook meteen de 2 tangen van de lader op de randen vastzetten samen met de tangen van de verdamper. Zo heb je geen rondslingerende kabels en risico op kortsluiting. De lader in en uitschakelen doe je dan best met de stekker. Met een verlengkabel kan je hem zo van op afstand bedienen en moet je niet in de zone komen waar de oxaalzuurdampen hangen.   Hou het veilig.   Vriendelijke groet Anton Van Derbeken     Van: herman.haentjens [mailto:herman.haentjens bij pandora.be] Verzonden: maandag 6 oktober 2014 16:49 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: Re: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

  Ik heb een batterij type jumper ( startbatterij voor auto + compressor voor banden) en ik het opgegeven. na 4 kasten ( dus 4 x 3 minuten ) is de batterij leeg en gezien ik op verplaatsing werk is dat niet te doen.   De autobatterij loopt trouwens ook leeg bij weinig gebruik en in vochtige omgeving.   ik heb een generator en gebruik nu een omvormer van 220 naar 12 volt.   ps. ik dacht altijd dat je pilletjes moest maken voor het oxaalzuur. Maar blijkbaar is een gewoon afgestreken lepeltje  1 gram. ( niet aangedrukt)  ( lepeltje bij de verdamper)   ps. Dat oxaal verdampen is wel gevaarlijk, Koop dus liever eerst een masker  en best ook oogbeschermers.   Herman  

Van: Toon Jacobs [mailto:toon.jacobs bij telenet.be] Verzonden: maandag 6 oktober 2014 22:24 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: RE: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Dag Remy,

Volgens mij gaat dit niet werken en heb je een batterij nodig.

Groeten, Toon

Van: Roeland Vaes [mailto:imker001 bij hotmail.com] Verzonden: dinsdag 7 oktober 2014 10:05 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: Re: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Beste Remy

Werken met een batterijlader gaat prima. Ik doe er elk jaar een 25-tal volken mee (van mij en bevriende imkers). Alleen is mijn batterijlader een zwaarder model (20 ampere). Ik betwijfel of de jouwe sterk genoeg is maar ik kan me natuurlijk vergissen. Verwarmingsduur voor productiekast 4-5 minuten, voor kleinere kasttypes 3-4 minuten. Mits de nodige voorbereiding (vochtige doeken, reeds geopende vlieggaten( indien nodig) doe ik zo een achttal kasten per uur.

Imkersgroeten Roeland

Van: Remi [mailto:remi.faelli bij pandora.be] Verzonden: dinsdag 7 oktober 2014 11:57 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: RE: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Allen bedankt voor de antwoorden. Ik denk dat jij gelijk hebt Roeland.

Met mijn lader kan ik ook niet meteen een volledig wasraam insmelten .Het moet gebeuren in 3 keer. Dat is al een duidelijke indicatie dat deze lader niet krachtig genoeg is vrees ik.

Maar het is leuk om te vernemen dat het dus kan met een krachtiger model. Kan je eens een fotootje uploaden van je lader aub? En heb je ook enig idee van de kostprijs?

Mvg

Remi.

Van: Roeland Vaes [mailto:imker001 bij hotmail.com] Verzonden: dinsdag 7 oktober 2014 14:56 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: Re: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Beste Remy In bijlage een foto van mijn acculader. (nota redactie: foto niet opgeladen in archief). Van de huidige prijzen weet ik weinig. Heb de mijne al bijna dertig jaar en ben al lang vergeten wat hij toen in de legerstock kostte. Ik weet weinig van elektronica, maar zorg ervoor dat de lader continu 20 ampere kan leveren. Die heb je in principe niet nodig (12-15 ampere zou moeten volstaan, afhankelijk van het verwarmingssysteem van je verdamper) maar een extra veiligheidsmarge is nooit weg. Ik weet niet of de tegenwoordig geadverteerde druppelladers zwaar genoeg zijn, meestal is de 20 ampere daar enkel voor de 'boost'-functie en dus tijdelijk. Of internet vind je zeker het gewenste al is het niet makkelijk door de vele bomen in het bos de juiste eik te kiezen -)) Alvast veel succes gewenst.

Imkersgroeten Roeland

Van: Remi [mailto:remi.faelli bij pandora.be] Verzonden: dinsdag 7 oktober 2014 15:11 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: RE: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Roeland,

Ik vond net deze bij Conrad .    http://www.conrad.be/ce/nl/product/841187/Einhell-Einhell-Batterie-Ladegeraet-BT-BC-22-E-Acculader-12-V?ref=list Hiermee zal het wel lukken denk ik.

Groetjes en bedankt

Remi.

Van: herman.haentjens [mailto:herman.haentjens bij pandora.be] Verzonden: dinsdag 7 oktober 2014 16:01 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: Re: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Laat iets weten als hij werkt.   ps ik dacht mijn batterij druppellader  te gebruiken maar er zit nu electronica in met zijn eigen wetten. een volledig platte batterij wilt hij niet opladen en bij aansluiting aan de  oxaalverdamper gaf hij alleen maar foutboodschappen.   Herman  

Van: roger [mailto:rdcroock bij pandora.be] Verzonden: dinsdag 7 oktober 2014 16:31 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: RE: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Hallo Remi, ik betwijfel of deze lader permanent 20 A kan leveren zonder beschadiging aan transfo en gelijkrichter. Misschien beter een batterij van 50 Ah aanschaffen en die met de 5 A lader opladen Die kan 20 A leveren gedurende 2 uur en dan is er nog wat reserve

Van: Hans Verheyde [mailto:hans.verheyde bij skynet.be] Verzonden: dinsdag 7 oktober 2014 21:04 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: Re: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

hallo remi   vraag gewoon in je garage of ze geen oude battery hebben uit een afgedankte wagen die kunnen meestal nog een tijdje mee en die zal je ook niet zo veel kosten .   vg

Van: Roeland Vaes [mailto:imker001 bij hotmail.com] Verzonden: dinsdag 7 oktober 2014 22:44 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: Re: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Beste Remi

Ik vind op het eerste zicht niet terug of hij 20 ampere continu kan leveren. Ik heb daar voor die prijs mijn twijfels over. Ik keek even vlug rond op het net en vind prijzen rond de 100-150 euro. Dus... best even checken vooraf... Of stap eens binnen bij een winkel van autotoebehoren (autoparts of iets dergelijks) en vraag even naar een acculader van 20 ampere continu. Neem eventueel je oxaalzuurverdamper mee om even te proberen... Lijkt me veel veiliger om een miskoop te voorkomen...

Imkersgroeten

Roeland

Van: Ronny & Hilde De Vylder - Bauters [mailto:hilderonny bij base.be] Verzonden: woensdag 8 oktober 2014 9:52 Aan: bijen bij cari.be Onderwerp: RE: [bijen] batterij voor oxaalzuurverdamper.

Dag allen,

Goedkoopste is eigenlijk een gewone transformator : primair 220 Volt en secundair 12 V/20 A. Dus in principe is 250 Watt voldoende. Zorg er dan wel voor dat de transfo in een geïsoleerde behuizing wordt ingebouwd en dat de transfo zelf goed geaard is. Voorzie ook natuurlijke ventilatie  = koelgaten. Ben je niet zeker van je elektrisch kunnen dan is een batterijlader veiliger. Hou het vooral veilig, ook met die dampen J

Groeten van Ronny