Logo konvib-312

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Honing vloeibaar houden

----- Original Message -----
From: Werner Roelandts
To: bijen bij cari.be
Sent: Tuesday, November 23, 2010 7:12 PM
Subject: Re: [bijen] ABC Gezondheid - Honing tegen verkoudheid en hoest
 
'k Maak graag enige reklame voor ons gerief Roger.. alleen euh.. is er in de door jouw aangehaalde link sprake (ten ware ik het niet goed las) van VLOEIBARE honing. Shit man, die (honing) van mij wordt meestal wat STIJVER, ik bedoel smeuiger... smeerbaarder dus aan de man/vrouw gebracht. Zou dat in casu enig verschil uitmaken? Of heeft het abcgezondheidslinkje het bijv. over accasiahoning? Vloeibare honing dus? En pas dan heb ik klantgewijs een probleem.
Van harte,
Werner
 
      
Op 23 november 2010 17:14 schreef Roger De Vos het volgende:
effen deze link om reclame te maken voor ons product !
groetjes
roger d v
http://www.abcgezondheid.nl/nl/news/honing_tegen_verkoudheid_en_hoest/

From: Roger De Vos [mailto:roger.devos3 bij telenet.be]
Sent: Tuesday, November 23, 2010 10:16 PM
To: bijen bij cari.be
Subject: Re: [bijen] ABC Gezondheid - Honing tegen verkoudheid en hoest
 
Werner een goed lepeltje honing of die nu lopend of vloeibaar is maakt geen verschil uit voor wat zijn kwaliteiten betreft.
Ik wordt wel gewaar dat als je ergens met een standje honing staat dat heel wat mensen toch vloeibare honing vragen voor in de thee of gerechten . Aaangezien wij hier niet beschikken over een massa acacia's hebben wij dat natuurlijk niet.Maar.....van een goede vriend imker die aan de rand van Brussel woont  en bijna al zijn honing vloeibaar verkoopt aan de Marokanen die deze gebruiken voor in de thee en andere gerechten leerde ik volgende tip. Als de honing geslingerd is , doe je hem een 3à 4 dagen op 35° in een elektrische stereliseerketel waar je de temperatuur goed kan regelen.Doe hem daarna in je potjes.
Ik heb dat uitgetest en inderdaad , je kan je honing op deze wijze in de frigo ongeveer drie maand vloeibaar houden zonder dat hij kristalliseert.Als je zulke honing aan je klanten verkoopt moet je er wel bijzeggen dat hij kan kristalliseren als hij te lang meegaat ..
gr
roger d v

From: Ludo De Clercq
To: bijen bij cari.be
Sent: Wednesday, November 24, 2010 1:34 AM
Subject: RE: [bijen] ABC Gezondheid - Honing tegen verkoudheid en hoest

Dag Roger,
 
Zou ik dat zijn?
Blij dat gij hetzelfde hebt vastgesteld als ik.
 
Het lukt zeer goed met zomerhoning. Lentehoning gaat na 2 a 3 maanden toch korrelen (leer het woord ‘kristalliseren’ te vermijden naar klanten toe, gebruik korrelen, opstijven of vast worden, zo denken ze minder gauw dat iets wordt toegevoegd).
Ik heb met het verwarmen op 35° (steeds in gesloten emmer natuurlijk) nog nooit kwaliteitsverlies vastgesteld). Klein detail: bedoeling is wel dat je dagelijks afschuimt natuurlijk (verwarmen op 35° alleen heeft geen effect). Het schuim bestaat uit zeer kleine deeltjes die als kiem kunnen dienen voor korrelvorming. Als je die grondig genoeg wegneemt, wordt de korrelvorming lang uitgesteld. Koud laten rijpen en afschuimen laat veel deeltjes achter, met snel opstijven tot gevolg.
 
Op deze manier grondig afgeschuimde honing blijft lang vloeibaar, maar stijft ook zeer snel en fijn op als men hem ent.
 
Koolzaadhoning heb ik nog nooit geprobeerd (omdat ik er geen heb), maar ik zou verwachten dat die weer heel snel vast wordt wegens het hoge glucosegehalte.
Heeft iemand daar ervaring mee?
 
Beste groeten,
 
 
Ludo

Op 24-nov-2010, om 08:37 heeft Roger De Vos het volgende geschreven:


Inderdaad Ludo ik had het op jou ;-)
En dat afschuimen van de honing beschouw ik natuurlijk als een automatisme daarom had ik het niet vermeld .
groetjes
roger d v