Logo konvib-312

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Honing met liefde gemaakt...verdient een professioneel etiket

etiket De etiketten ) zijn verpakt in pakjes van 200 stuks elk en kosten 10,00 euro per pakje. Deze etiketten kunnen besteld worden op het Informatiecentrum voor de Bijenteelt te Gent (09/2644925, katrien.dekeukelaere@ugent.be) met opgave van naam, adres, e-mail, telefoonnummer, al of niet opsturen, en aantal pakken etiketten. Indien deze bestelling moet worden opgestuurd, betaalt u echter wel portkosten. Wanneer u deze afhaalt op het Informatiecentrum uiteraard niet. U kan ze ook "online" bestellen op deze pagina, de etiketten worden dan per post toegestuurd.Nu is het zo dat een honingetiket moet voldoen aan enkele eisen. Bepaalde zaken dienen vermeld te worden op een honingetiket, en die zijn per imker anders. Om dit op te lossen vind je hieronder enkele mogelijkheden om je etiket te personaliseren.

Enkele mogelijkheden om uw etiketten te personaliseren:

1. Met Microsoft Office Excel: download dit bestandje en bewaar het eerst op je computer Daarna kan je het openen en de tekst personaliseren met je eigen gegevens. Opgelet je moet enkel de cellen A1 tot A11 aanpassen, de andere cellen volgen automatisch. Om te controleren of de gegevens op de juiste plaats staan, kijk je eerst naar een afdrukvoorbeeld (klik linksboven op bestand, afdrukvoorbeeld). Als je niet alle gegevens op 1 pagina hebt staan, kan je met je muisaanwijzer de marges aanpassen. Indien de marges niet zichtbaar zijn, klik je bovenaan op "marges". Nu kan je - door op de stippellijnen te gaan staan met je muisaanwijzer, de marges verslepen, tot alle gegevens op 1 blad komen. Sluit het afdrukvoorbeeld en sla het bestandje op door op "opslaan" te klikken. Als proef: druk het blad af op een gewoon wit blad papier en leg het op je etikettenblad, zo kan je nagaan of de gegevens op de juiste plaats op het etiket komen. Is dit niet het geval, dan kan je de cellen aanpassen tot alles juist op zijn plaats staat. Sla op. Nu kan je steeds je persoonlijke etiketten afdrukken. Het is iets meer werk, maar zodra je alles op de juiste plaats hebt, kan je het bestandje opslaan en voor de volgende jaren gebruiken. Je moet dan enkel nog het lotnummer en de houdbaarheidsdatum aanpassen.
Opgelet! Wanneer je de etiketten gaat drukken, wees er dan zeker van dat je het etikettenblad op de juiste manier in je printer steekt! Dit is voor alle printers verschillend. Bij de meeste inktjetprinters moet je het blad ondersteboven, met de tekening vooraan in de printer stoppen.

2. Met Microsoft Office Publisher: download dit bestandje en bewaar het eerst op je computer Daarna kan je het openen en kan je de tekst aanpassen met jouw gegevens. Bewaar het opnieuw door op "opslaan als" te drukken. Als proef: druk het blad af op een gewoon wit blad papier en leg het op je etikettenblad, zo kan je nagaan of de gegevens op de juiste plaats op het etiket komen. Nu kan je voor de volgende jaren dit bestandje gebruiken. Opgelet: wanneer je de etiketten gaat drukken, wees er dan zeker van dat je het etikettenblad op de juiste mannier in je printer steekt! Dit is voor alle printers verschillend. Bij de meeste inktjetprinters moet je het blad ondersteboven, met de tekening vooraan in de printer stoppen.

3. Met Microsoft Word: download dit bestandje en bewaar het eerst op je computer. Daarna kan je het openen en kan je de tekst aanpassen met jouw gegevens.
Selecteer de volledige tekst (Ctrl + A) en kopieer deze tekst (Ctrl + C). Klik dan bovenaan op Extra - brieven en verzendlijsten - enveloppen en etiketten, en klik op het tabblad etiketten. U krijgt volgend beeld:

pc1

Klik rechtsonder op het etiket.

pc2

Klik nu op Nieuw...

pc3

U krijgt nu bovenstaand beeld. Geef het nieuwe etiket een naam (bvb honingetiket KonVIB) en vul net dezelfde waarden in als aangegeven op de afbeelding.
Opgelet: pas ook het paginaformaat aan op "A4-liggend" Druk daarna 2 x op OK en zo is je etikettenblad klaar. Plak nu uw gekopieerde tekst in het "adresvak" (Ctrl + V) en klik op afdrukken voor een proefblad op wit papier. Leg het blad op je etikettenblad om na te gaan of de gegevens op de juiste plaats op het etiket komen.

pc4

Opgelet: wanneer je de etiketten gaat drukken, wees er dan zeker van dat je het etikettenblad op de juiste manier in je printer steekt! Dit is voor alle printers verschillend. Bij de meeste inktjetprinters moet je het blad ondersteboven, met de tekening vooraan in de printer stoppen.

Indien er nog iets niet klaar is, kan je Piet Vanmarsenille altijd een mailtje sturen met je probleem.

 

Bestelformulier honingetiketten